جمعه ۱۶ آذر ۰۳

کتابخانه های پایتون

ایزی پای لرن یه وبلاگ تخصصی در مورد زبان قدرتمند پایتون هستش

کتابخانه های پایتون

۳۱۷ بازديد

کتابخانه‌ها به انگلیسی (library) یکی از مفاهیم غیر قابل انکار در برنامه‌نویسی است و وجود آن‌ها ضروری است. اگر این مطلب را جست و جو کردید و مطالعه می‌کنید حتما اسم کتابخانه را زیاد شنیده‌اید و دنبال مفهوم و کاربردهای آن هستید. استفاده از کتابخانه در برنامه‌نویسی بسیار ضروری است و استفاده از آن باعث آسانی و پایداری برنامه خواهد شد. موارد استفاده از آن هم بسیار زیاد می‌باشد. پایتون زبان برنامه‌نویسی است که کتابخانه‌های بسیار بسیار زیادی دارد، همین امر یکی از ویژگی‌هایی است که باعث محبوبیت پایتون شده‌است. در ادامه به تعریف مفهوم کتابخانه خواهم پرداخت و موارد استفاده‌ی آن را بیان خواهم کرد.



مفهوم کتابخانه چیست؟

کتابخانه مجموعه‌ای از توابع یا ماژول های پیش‌ساخته است که برای یک هدف خاص ایجاد شده‌است و بسیار گسترده‌تر از ماژول می‌باشد. به کتابخانه پکیج (package) نیز گفته می‌شود. کتابخانه‌ها توسط برنامه‌نویسیان در سراسر دنیا نوشته می‌شوند و در اختیار ما قرار می‌گیرند. کتابخانه‌ها در اکثر زبان‌های برنامه‌نویسی وجود دارند، اما نحوه‌ی استفاده‌شان و نوع آن‌ها باهم متفاوت است. ماژول‌های موجود در یک کتابخانه باید یک هدف مشترک را دنبال کنند. به عنوان مثال فرض کنید که می‌خواهید یکسری عملیات ریاضی انجام دهید. کتابخانه‌ی math در پایتون با گرد آوردن ماژول‌هایی مانند sin، cos، log و ... این امکان را برای شما فراهم می‌آورد.



مزایای استفاده از کتابخانه چیست؟

وجود کدهای پیش‌ساخته

کتابخانه‌ها دارای توابع و ماژول‌هایی هستند که توسط برنامه‌نویسان دیگر نوشته شده‌اند و به صورت آماده در دسترس قرار دارند. در پایتون برای هر موضوعی کتابخانه‌ای وجود دارد. این موضوع سبب می‌شود که برای برنامه‌نویسی در موضوع موردنظر به راحتی از ماژول‌های کتابخانه استفاده نماییم و از کدنویسی تکراری و اضافی بپرهیزیم. همچنین این امر سبب می‌شود زمان کدنویسی کوتاه‌تر شود و روند کدنویسی سریع انجام گیرد.
برخی از کتابخانه‌ها با استفاده از زبان برنامه‌نویسی C نوشته شده‌اند که این امر موجب افزایش سرعت اجرای آن کتابخانه می‌گردد، اگر در برنامه‌نویسی از آن کتابخانه‌ها استفاده نماییم سرعت اجرای برنامه نیز افزایش خواهد یافت. به عنوان مثال کتابخانه‌ی numpy که برای عملیات ریاضی و محاسبات عددی استفاده می‌شود با زبان C نوشته شده‌است و سرعت اجرای آن نسبت به کتابخانه‌ی math بسیار بیشتر است. الیته علاوه بر سرعت، ماژول‌های آن نیز نسبت به کتابخانه‌ی math بیشتر است.


پایداری بیشتر

کتابخانه ها امتحان خود را پس داده اند. این کدهای پیش ساخته در همه ی جهان منتشر شده اند. بنابراین میلیون ها بار مورد اجرا و تست قرار گرفته اند. پس اگر اشکالی در آنها وجود داشته، به خوبی برطرف شده است. از این رو میتوانند پایداری و ثبات بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورند. تقریبا میتوان به کدهای
پیش ساخته ای که در library ها وجود دارند اطمینان داشته باشید که دارای باگ یا اشکال خاصی نیستند.


امنیت بیشتر

برای حفظ امنیت اپلیکیشن باید از قوانین خاصی پیروی کنید. کتابخانه ها در مجموعه ی خود دارای قوانینی هستند که گاهی میتوان آنها را به عنوان فریم ورک شناخت. این قوانین باعث میشوند که ویژگی ها و امکانات اپلیکیشن از حدود خاصی تجاوز نکنند. همچنین میتوانند کمبودهای کدهایی که ما نوشته ایم را پوشش دهند. بنابراین در چهارچوب این قوانین میشود اپلیکیشن را تا حد زیادی ایمن کرد.


کتابخانه‌های پایتون


پایتون زبان برنامه‌نویسی است که تعداد بسیار بسیار زیادی کتابخانه دارد، یکی از دلایل مجبوبیت آن نیز وجود کتابخانه‌های فراوان و قدرتمند است.ایتون درباره‌ی هر موضوعی یک یا چند کتابخانه دارد.
کتابخانه‌های پایتون در دو دسته‌ی کلی تقسیم‌بندی می‌شوند:
  1. کتابخانه‌های استاندارد. این کتابخانه‌ها هنگام نصب پایتون، نصب می‌شوند و نیازی به نصب جداگانه ندارد و به راحتی قابل استفاده هستند. مانند کتابخانه‌های math و cmath برای عملیات ریاضی، کتابخانه‌ی turtle که یک کتابخانه‌ی گرافیکی است، کتابخانه‌ی random باری تولید اعداد تصادفی، کتابخانه‌ی time باری کار با زمان و ...
  2. کتابخانه‌هایی که باید به صورت جداگانه نصب شوند. مانند numpy محاسبات عددی و جبر خطی، scipy عملیات علمی، کتابخانه‌ی requests کار با وب‌سایت، کتابخانه‌ی django طراحی سایت، کتابخانه‌ی scikit learn یادگیری ماشین و ... .
در هر موضوعی که می‌خواهید برنامه بنویسید، اگر از کتابخانه‌ی مربوطه استفاده نمایید بسیار بهتر و سریع‌تر می‌توانید برنامه‌ی موردنظر خود را بنویسید.

-------------------------------------------------------------
برای مشاهده‌ی مطالب بیشتر در کانال تگرام ایزی پای لرن عضو شوید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.